Translate

marți, 1 octombrie 2019

Compania "Menn í vinnu" in faliment

Menn í vinnu pakka saman sau Menn í vinnu împachetează

Articolele originale RUV aici si Vísir aici

Angajarea personalului de către Menn í vinnu a fost oprita, dar compania a fost declarată in faliment de către Judecătoria Reykjavík la jumătatea lunii septembrie 2019. Ședința de schimb va avea loc pe 16 decembrie 2019. Acest lucru este menționat în Monitorul Oficial.
Toți cei care pretind datorii sau alte drepturi asupra averii sau bunurilor aflate în posesia lor sunt obligați să își declare creanțele în termen de două luni.

Discuția detaliată despre companie a avut loc în urmă cu un an, când s-a dezvăluit că lucrătorii au fost invitați să lucreze în Islanda in condiții prezentate fals. Reprezentanții companiei au făcut apel la Comitetul de etică al Jurnalului Islandei, care a concluzionat că revizuirea nu a încălcat Codul deontologic.

În aprilie, Direcția Muncii a impus companiei o amendă administrativă de 2,5 milioane ISK pentru discrepanțe în evidența angajaților săi din agenție. Un alt proprietar al companiei a declarat într-o conversație cu agenția de știri că amenda nu a putut fi aplicată.

Săptămâna trecută, Fréttablaðið a raportat că aceasta companie a depus două dosare de calificare împotriva unui specialist în supravegherea locului de muncă al ASÍ și a directorului general al Direcției Muncii. Cazurile s-au datorat comentariilor care au fost abandonate după ce reprezentanții ASÍ și poliția au investigat situația angajaților români ai companiei.

In acest moment exista doua companii care recrutează forța de munca din Romania: MeisterJob si Silverhand. Ambele companii nu au reprezentant in Islanda si intermedierea se face prin alte companii locale. Abuzul este legal exact acolo in Romania! Ajungeti in Islanda si nu aveti o cada de dus sau locuiti cate 20 in apartament.

Dragi romani, atunci când căutați un loc de munca in Islanda aveți grija la detalii si urmați îndeaproape sfaturile noastre. Asa veți putea evita iluzia fericirii si veti putea beneficia de un contract adevarat cu condiții de munca demne, munca egala si salariu egal. Uitați-va la Welcome Box pe acest blog.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Alegeri prezidențiale 2019