Translate

marți, 9 iulie 2019

15 zile cu Asociaţia

Luni, 8 iulie 2019, Asociaţia a împlinit 15 zile. 
6 membri fondatori şi 25 de adeziuni în curs de validare, un număr total de treizeci şi unu de persoane cu gânduri româneşti fac parte dintr-o grupare reală cu o structură simplă şi care funcţionează după norme de democraţie autentică în litera unui statut public.
Deja, secţia de sport a venit cu ideea înfiinţării echipei de fotbal, iar reprezentantii secţiilor juridic-asistenţă pentru ocuparea de job-uri şi social-umanitar se gândesc la intermedierea directă a cazării pentru muncitorii din România, ştiindu-se faptul că dependenţa muncitorilor de cazarea oferită de firmele care au înlesnit contractul de muncă aduce nereguli şi abuzuri faţă de aceştia.
Tot ieri, la secretariat s-a primit şi răspunsul Departamentului Fiscal RSK,(Ríkisskattstjóri) şi formularul adiţional pentru a prezenta cauza şi obiectivele asociaţiei în limba islandeză.
Prima preocupare a noastră este de a strânge rândurile, de a ne cunoaşte, români veniţi în Islanda "de ieri şi de azi". De a face punţi de dialog cu Asociaţia Dacia, cu toate grupurile de români existente şi care se formează încă. Vom încerca să construim un spaţiu comun unde să se poată regăsi fiecare cetăţean român.

Înainte de şedinţa publică ce va avea loc pe data de 17 iulie 2019 la ora 19.00 şi la care sunt invitaţi toţi membrii care s-au înscris deja on-line dar şi toţi cei care simt româneşte şi aici în Islanda, indiferent de orientare religioasă, politică sau grup etnic, conducerea va informa ambasada României în Danemarca despre scopul cât şi despre obiectivele noastre imediate.
La 15 zile, vă spunem tuturor: Bine aţi venit! 

Bine aţi venit acasă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Alegeri prezidențiale 2019